Sa­la­de met avo­ca­do en cae­s­ardres­sing

Compleet met frietjes uit de oven.

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Compleet met frietjes uit de oven. 4 personen
3 64

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en krokant. Bak ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter het ontbijtspek zachtjes uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Kook de peultjes in 2 min. beetgaar. Haal de blaadjes van de sla, was ze en dep ze droog.
  3. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in de lengte in kwarten. Schil de avocado, snijd hem overlangs doormidden en verwijder de pit. Snijd in de lengte in plakken.
  4. Snijd de ui in ringen. Verdeel de sla over de borden en verdeel de peultjes, de uienringen, de avocado en het ei erover. Breek het spek in stukken en verdeel deze over de de borden. Schenk de dressing erover. Serveer met de frites.

bereidingstip:

Door de avocado te besprenkelen met citroensap behoudt hij zijn frisse groene kleur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade met avocado en caesardressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met avo­ca­do en cae­s­ardres­sing

1
1
  • 4 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard.

2
2

Verwarm de oven voor op 220 °C.

3
3
  • 1 kg ovenfrites
  • 100 g ontbijtspek

Bak de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en krokant. Bak ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter het ontbijtspek zachtjes uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4
4
  • 200 g peultjes
  • 1 kropsla

Kook de peultjes in 2 min. beetgaar. Haal de blaadjes van de sla, was ze en dep ze droog.

5
5
  • 1 avocado

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in de lengte in kwarten. Schil de avocado, snijd hem overlangs doormidden en verwijder de pit. Snijd in de lengte in plakken.

6
6
  • 1 rode ui
  • 6 el caesardressing

Snijd de ui in ringen. Verdeel de sla over de borden en verdeel de peultjes, de uienringen, de avocado en het ei erover. Breek het spek in stukken en verdeel deze over de de borden. Schenk de dressing erover. Serveer met de frites.

bereidingstip:

Door de avocado te besprenkelen met citroensap behoudt hij zijn frisse groene kleur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.