Ge­hakt­bal in Mexi­caan­se saus

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin. Neem uit de pan, leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Fruit de ui in het bakvet. Voeg de komijn toe en bak 1 min. mee.
  2. Voeg de tomatenblokjes en de chilibonen toe en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag, leg de gehaktballen in de bonen-tomatensaus en stoof met de deksel op de pan op laag vuur in 15 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel het vlees en de saus over 4 borden. Schep er een lepel zure room op en serveer met het maisbrood. Lekker met komkommersalade, aangemaakt met 2 el olijfolie en 2 el azijn.

Tip:

Extra kruidige smaak? Vervang de komijn door 1 zakje Burrito seasoning mix (40 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 41 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.