Wor­tel­koek­jes

Koekjes bij het avondeten, dat maakt je kinderen blij! Deze zijn gemaakt van groenten en noten. Zo op!

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Koekjes bij het avondeten, dat maakt je kinderen blij! Deze zijn gemaakt van groenten en noten. Zo op! 4 personen
3 74

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de wortels, verwijder het groen en rasp de wortels fijn. Doe de wortelrasp in een ruime kom. Knip de bieslook boven de kom fijn. Maal de noten in een keukenmachine fijn en voeg ze toe aan de geraspte wortel. Breng op smaak met peper.
  2. Mix de eieren met de bloem tot een glad beslag en meng door het wortelmengsel. Vorm met vochtige handen kleine koekjes (ca. 6 cm doorsnede). Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de koekjes in 2 porties in ca. 5-6 min. goudbruin. Keer halverwege.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Wortelkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­koek­jes

1
1
  • 1 bos bospeen

Was de wortels, verwijder het groen en rasp de wortels fijn.

2
2
  • 25 g verse bieslook

Doe de wortelrasp in een ruime kom. Knip de bieslook boven de kom fijn.

3
3
  • 75 g gezouten cashewnoten

Maal de noten in een keukenmachine fijn en voeg ze toe aan de geraspte wortel. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 50 g bloem
  • 3 eieren

Mix de eieren met de bloem tot een glad beslag en meng door het wortelmengsel. Vorm met vochtige handen kleine koekjes (ca. 6 cm doorsnede).

5
5
  • 6 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de koekjes in 2 porties in ca. 5-6 min. goudbruin. Keer halverwege.

6
6

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.