Oven­scho­tel met worst & cour­get­te

Een gerecht met veel verschillende lagen, die allemaal even lekker zijn!

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een gerecht met veel verschillende lagen, die allemaal even lekker zijn! 4 personen
3 100

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 20 cm)
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in de schil in water met wat zout in ca. 20 min. gaar. Giet af, laat een beetje afkoelen en pel de schil eraf. Snijd in dunne plakken.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de worst in dunne plakjes en de ui in dunne ringen. Ris de blaadjes van de tijm. Snijd de courgettes in dunne plakjes.
  3. Bedek de ovenschaal met een laagje aardappel, een laagje worst, uienringen, tijm en courgette. Bestrooi royaal met peper. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje aardappel.
  4. Schenk de slagroom erover en dek af met aluminiumfolie. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Verwijder na 20 min. de folie.

bewaartip:

U kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de volgende dag 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met worst & courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met worst & cour­get­te

1
1
  • 1 kg Pommes culinair

Kook de aardappelen in de schil in water met wat zout in ca. 20 min. gaar. Giet af, laat een beetje afkoelen en pel de schil eraf. Snijd in dunne plakken.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 240 g Groninger metworst
  • 1 rode ui
  • 5 takjes verse tijm
  • 2 courgettes

Snijd de worst in dunne plakjes en de ui in dunne ringen. Ris de blaadjes van de tijm. Snijd de courgettes in dunne plakjes.

4
4

Bedek de ovenschaal met een laagje aardappel, een laagje worst, uienringen, tijm en courgette. Bestrooi royaal met peper. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje aardappel.

5
5
  • 125 ml slagroom

Schenk de slagroom erover en dek af met aluminiumfolie. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Verwijder na 20 min. de folie.

bewaartip:

U kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de volgende dag 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.