Gar­na­len-ci­troen­spie­sen

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 220 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 8 personen
4 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel, 8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van 1 citroen boven een kom en pers de vrucht erboven uit. Snijd de peper in reepjes en voeg toe. Pers 1 teen knoflook boven de kom. Kneus de koriander in de vijzel. Voeg met de olie en de garnalen toe. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Kook de rest van de knoflook 4 min. op laag vuur. Snijd de andere citroen in achten.
  2. Rijg de citroen, knoflook, garnaal en tomaat aan de satéstokjes. Gril ca. 6 min. op de barbecue.
  3. U kunt de garnalen 's ochtends marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.
video

Gar­na­len gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.