Chi­li con car­ne

(187)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
2 187

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin. Breng op smaak met de komijn, peper en zout.
  2. Maak de paprika schoon en snijd in smalle reepjes. Laat de bonen en ananasstukjes uitlekken. Voeg de paprika en bonen toe aan het gehakt. Schenk het water erbij, doe de deksel op de pan en laat 15 min. op laag vuur sudderen. Voeg wat water toe als de chili con carne te droog is.
  3. Doe de ananas erbij en laat nog 8 min. sudderen. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de chili con carne en de rijst over de borden.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden verse peterselie.

bewaartip:

Je kunt de chili con carne 's ochtends al maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de saus in ca. 10 min. op laag vuur op.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 99 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Chili con carne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li con car­ne

1
1
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min.

2
2
  • 500 g rundergehakt
  • 1½ tl komijn

Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin. Breng op smaak met de komijn, peper en zout.

3
3
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 800 g kidneybonen
  • 227 g ananasstukjes

Maak de paprika schoon en snijd in smalle reepjes. Laat de bonen en ananasstukjes uitlekken. Voeg de paprika en bonen toe aan het gehakt.

4
4
  • 100 ml kraanwater

Schenk het water erbij, doe de deksel op de pan en laat 15 min. op laag vuur sudderen. Voeg wat water toe als de chili con carne te droog is.

5
5
  • 300 g witte rijst

Doe de ananas erbij en laat nog 8 min. sudderen. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6

Verdeel de chili con carne en de rijst over de borden.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden verse peterselie.

bewaartip:

Je kunt de chili con carne 's ochtends al maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de saus in ca. 10 min. op laag vuur op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.