Gar­na­len­kro­ket­ten met ge­fri­tuur­de pe­ter­se­lie

  • borrelhapje
  • 12 stuks
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje 12 stuks
3 115

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt de boter in een steelpan. Voeg 70 g bloem toe en roer tot een samenhangende massa. Laat de roux op heel laag vuur 5 min. garen.
  2. Roer de bouillon door het mengsel en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en kook de ragout al roerend nog ca. 5 min. door.
  3. Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water. Neem de ragout van het vuur. Knijp de gelatine uit en roer goed door de ragout. Snijd de garnalen in stukjes en meng ze erdoor. Breng op smaak met cayennepeper. Laat in ca. 30 min. helemaal afkoelen, dek de pan af en zet 3 uur in de koelkast. Hierdoor wordt de ragout stevig.
  4. Strooi de rest van de bloem op een bord. Splits de eieren en klop de eiwitten los in een diep bord. Bestrooi een derde bord met het paneermeel en de beschuitkruimels. Verdeel de ragout in 12 gelijke porties en vorm er met vochtige handen kroketten van. Haal de kroketten door de bloem, vervolgens door het eiwit en tot slot door het paneermeel.
  5. Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Frituur de kroketten in 2 porties in ca. 3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Frituur tot slot de takjes peterselie 10 sec. Serveer de kroketten met de peterselie en de partjes citroen.

Tip:

Voorkom opengebarsten kroketten: haal ze een keer extra door 't eiwit en paneermeel.

video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.