Oven­scho­tel met ge­hakt en groen­te

Hollandse ovenschotel: makkelijk en altijd een succes.

(369)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Hollandse ovenschotel: makkelijk en altijd een succes. 4 personen
3 369

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat een beetje afkoelen. Snijd in dunne plakjes.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de gesnipperde ui en de gesneden wortel 3 min. Voeg het gehakt toe en bak dit in 3 min. goudbruin. Voeg de tomaten toe, warm nog 3 min. mee en breng op smaak met peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de in ringen gesneden prei 4 min. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  3. Verdeel de prei over het gehaktmengsel. Leg de aardappel dakpansgewijs erop en bestrooi met de kaas. Bak in het midden van de oven ca. 20 min.

Tip:

Ovenschotel met gehakt en prei; uitje erin, kaas eroverheen, is het lievelingsgerecht van Giovanni van Bronckhorst, linksachter in het Nederlands elftal. Tijdens het WK in Zuid-Afrika tevens aanvoerder. 'Mijn vrouw Marieke kan dit gerecht heel lekker maken.'

bewaartip:

Invriezen: laat helemaal afkoelen, schep in een diepvriesdoos en zet afgedekt in de vriezer. Laat vóór het opwarmen volledig ontdooien in de koelkast.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 805 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met gehakt en groente

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met ge­hakt en groen­te

1
1
  • 750 g vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout in 20 min. gaar. Giet af en laat een beetje afkoelen. Snijd in dunne plakjes.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 1 ui
  • 250 g winterpeen
  • 2 el olijfolie
  • 400 g rundergehakt

Snipper de ui en snijd de winterpeen in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en wortel 3 min. Voeg het gehakt toe en bak dit in 3 min. goudbruin.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomaten toe, warm nog 3 min. mee en breng op smaak met peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal.

5
5
  • 2 preien
  • 2 el olijfolie

Was en snijd de prei in ringen. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de prei 4 min. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

6
6
  • 150 g extra belegen kaas

Verdeel de prei over het gehaktmengsel. Leg de aardappel dakpansgewijs erop en bestrooi met de kaas. Bak in het midden van de oven ca. 20 min.

bewaartip:

Invriezen: laat helemaal afkoelen, schep in een diepvriesdoos en zet afgedekt in de vriezer. Laat vóór het opwarmen volledig ontdooien in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.