Gei­ten­kaaso­me­let met groen­ten

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 61

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in vieren en kook ze in water met wat zout 10 min. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier. Verhit 1 el olie en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Snijd de rode peper in reepjes en voeg samen met de champignons toe. Bak nog 4 min.
  2. Giet de aardappelen af. Voeg de spinazie in delen toe aan het champignonmengsel en bak tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verhit 3 el olie in een grote koeken- of hapjespan en bak de aardappelen op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper.
  4. Splits ondertussen de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop in een kom de eidooiers los met de room. Verkruimel de geitenkaas erboven. Voeg naar smaak peper en zout toe. Spatel het eiwit erdoor. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak één voor één 4 luchtige omeletten.
  5. Leg op elk bord een omelet, verdeel de groente erover en vouw de omelet dicht. Serveer met de gebakken aardappelen en bestrooi met de peterselie.
video

Ei­wit klop­pen

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 41 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.