Tem­pu­raf­ri­tes met wa­sa­bi­may­o­nai­se

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 4 personen
3 42

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgette in de lengte in plakken van 6 mm. Snijd de plakken in lange dunne repen en snijd die weer doormidden. Doe hetzelfde met de winterpeen. Verwijder de harde onderkanten van de aspergetips. Snijd elke bosui in 3 stukken.
  2. Meng de mayonaise met de crème fraîche en de wasabipasta. Breng op smaak met peper en zout. Schenk 6 cm olie in een wok en verhit. De olie is heet als een stukje brood in 15 sec. goudbruin is. Klop ondertussen de eieren los in een grote kom. Voeg de bloem, het mineraalwater en een mespunt zout toe en meng kort. Het beslag mag nog een beetje klonterig zijn. Haal telkens 8 groentefrites door het beslag en frituur ca. 2 min. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Bestrooi de tempurafrites met zout en serveer met de wasabimayonaise.

Tip:

Eten er kinderen mee, serveer de tempurafrites dan met gewone mayonaise.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.