Bur­ger-op-chic

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 4 personen
4 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1 el olie in een kleine koekenpan en fruit de sjalotten met de helft van de tijm 5 min. Laat afkoelen. Snijd het randje vet van de entrecotes en snijd het vlees in kleine stukjes. Snijd heel fijn of maal kort in de keukenmachine tot grof gehakt. Meng de sjalot, het ei en 1 el mosterd erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Vorm met vochtige handen 4 hamburgers van het gehakt.
  2. Verhit de helft van de boter met 1 el olie in een koekenpan en bak de uien met de rest van de tijm 2 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de mosterd en de honing toe en smoor op laag vuur 10 min. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Zet de ovengrill aan. Snijd de broodpunten open. Gril ze met de snijkant naar boven in ca. 3 min. lichtbruin. Neem uit de oven en besmeer dun met mayonaise. Verdeel de sla en de tomaten over 4 helften.
  4. Bestrijk de hamburgers met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de hamburgers in ca. 4 min. rosé. Keer halverwege en leg de kaas erop. Verdeel de uienringen over de tomaten en leg als de kaas gesmolten is de hamburgers erop. Dek af met de andere broodhelften. Lekker met plakjes augurk en ketchup.
video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 980 kcal
  • eiwit 54 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.