To­fu­sa­té met mi­hoen goreng

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • satéstokjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereid de miehoen volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken en schep om met 1 el olie. Snijd de tofu in 4 dikke plakken en snijd deze in de lengte in 3 repen. Rijg elke reep aan een satéstokje. Pers 1 teen knoflook en meng met 2 el ketjap, 1 el olie en wat zout en bestrijk de tofurepen hiermee. Laat 15 min. staan. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de roerbakmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de kruidenmix nasi toe, pers de tweede teen knoflook boven de wok en roer de rest van de ketjap erdoor. Voeg de miehoen toe en meng alles goed. Houd de mihoen goreng warm op een klein pitje. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een grillpan voor en leg de tofuspiesen erin. Rooster ze aan beide kanten 2 min. Serveer de tofusaté met de pindasaus en de mihoen goreng.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 86 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 20-21

Tofusaté met mihoen goreng

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­fu­sa­té met mi­hoen goreng

1
1
  • 1 zak mihoen
  • 3 el olie
  • 375 g tofu

Bereid de miehoen volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken en schep om met 1 el olie. Snijd de tofu in 4 dikke plakken en snijd deze in de lengte in 3 repen. Rijg elke reep aan een satéstokje.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el ketjap

Pers 1 teen knoflook en meng met 2 el ketjap, 1 el olie en wat zout en bestrijk de tofurepen hiermee. Laat 15 min. staan.

3
3
  • 2 zakken Thaise roerbakmix
  • 1 zakje nasi kruidenmix

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de roerbakmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de kruidenmix nasi toe, pers de tweede teen knoflook boven de wok en roer de rest van de ketjap erdoor.

4
4
  • ½ bakje satésaus

Voeg de miehoen toe en meng alles goed. Houd de mihoen goreng warm op een klein pitje. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5

Verhit een grillpan voor en leg de tofuspiesen erin. Rooster ze aan beide kanten 2 min. Serveer de tofusaté met de pindasaus en de mihoen goreng.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.