Ge­vul­de pa­pri­ka met ro­de zalm

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de paprika's, laat de steel zitten, en verwijder de zaadlijsten. Laat de zalm uitlekken (vang het vocht op, verwijder eventuele graten en velletjes) en meng het zalmvlees met het opgevangen vocht, de ui, de maïskorrels, de oregano, de knoflook en het paneermeel en breng pittig op smaak met peper en zout. Vul de halve paprika's met het zalmmengsel, dek af met aluminiumfolie en leg ze in de ovenschaal. Schuif deze in de oven en bak 25 min.
  2. Kook ondertussen de meergranenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de paprika met de rijst.
  3. De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 20-21

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.