Ge­roer­bak­te zalm met wit­te as­per­ges

Zo'n torentje van rijst maakt het gerecht meteen een stuk chiquer.

(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zo'n torentje van rijst maakt het gerecht meteen een stuk chiquer. 4 personen
4 139

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook ze 10 min. op laag vuur en laat 5-10 min. van het vuur af in het water nagaren. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de knoflook fijn, de broccoli in roosjes en de zalmfilet in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook met de broccoliroosjes 3 min. Voeg de zalm toe en breng op smaak met peper en zout. Meng de ketjap en de chilisaus erdoor. Laat de asperges uitlekken en snijd ze in stukjes van 2 cm.
  3. Serveer de rijst door deze in een beker of glas te drukken en de torentjes op de borden te storten. Schep de zalm met de broccoli en de asperges ernaast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 465 mg
  • vezels 7 g
Tags

Geroerbakte zalm met witte asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roer­bak­te zalm met wit­te as­per­ges

1
1
  • 500 g witte asperges

Schil de asperges met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden.

2
2
  • 300 g witte rijst

Kook ze 10 min. op laag vuur en laat 5-10 min. van het vuur af in het water nagaren. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 500 g broccoli
  • 600 g zalmfilet
  • 3 el olijfolie

Snijd de knoflook fijn, de broccoli in roosjes en de zalmfilet in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de knoflook met de broccoliroosjes 3 min.

4
4
  • 1 el ketjap
  • 2 el zoete chilisaus

Voeg de zalm toe en breng op smaak met peper en zout. Meng de ketjap en de chilisaus erdoor. Laat de asperges uitlekken en snijd ze in stukjes van 2 cm.

5
5

Serveer de rijst door deze in een beker of glas te drukken en de torentjes op de borden te storten. Schep de zalm met de broccoli en de asperges ernaast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.