Haas­kar­bo­na­des met ana­nas­ker­rie­saus

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 27

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de ananas, snijd hem in stukjes en bestrooi met 1 el kerriepoeder. Bewaar tot later. Snijd het vlees van het bot en in kleine stukjes. Bestrooi met de rest van de kerriepoeder. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook ze in 8 min. beetgaar. Giet af. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak het vlees op hoog vuur in ca. 3 min. gaar. Voeg de sperziebonen toe en bak 1 min. mee. Voeg de zure room en de ananas toe en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met pandanrijst.

Tip:

Recepten winnaar De Tas week 19: Henk Verkoelen.

video

Ana­nas schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 26 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.