Aard­ap­pel­scho­tel met gei­ten­kaas

Lekker met paprika, tijm en krieltjes.

(173)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lekker met paprika, tijm en krieltjes. 4 personen
3 173

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud 3 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de krieltjes in de ovenschaal, breng op smaak met peper en zout en schenk de melk erover. Snijd de paprika's in reepjes en de knoflook fijn. Meng de champignonroerbakmix met de paprika, knoflook, tijm en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit over de krieltjes.
  2. Strooi de rest van de kaas erover en besprenkel met de olie. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Schuif de schaal in de oven en bak het gerecht in 40 min. goudbruin en gaar. Verwijder na 20 min. de aluminiumfolie. Verdeel het gerecht over borden.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 445 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 18-19

Aardappelschotel met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­scho­tel met gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 700 g krieltjes
  • 200 ml melk

Schep de krieltjes in de ovenschaal, breng op smaak met peper en zout en schenk de melk erover.

3
3
  • 2 groene paprika's
  • 2 tenen knoflook

Snijd de paprika's in reepjes en de knoflook fijn.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 400 g champignon roerbakmix
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 75 g geraspte geitenkaas

Meng de champignonroerbakmix met de paprika, knoflook, tijm, kaas en breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit over de krieltjes.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5
  • 75 g geraspte geitenkaas
  • 3 el olijfolie

Strooi de rest van de kaas erover en besprenkel met de olie. Dek de schaal af met aluminiumfolie.

6
6

Schuif de schaal in de oven en bak het gerecht in 40 min. goudbruin en gaar. Verwijder na 20 min. de aluminiumfolie. Verdeel het gerecht over borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.