Oos­ter­se wok­scho­tel met snij­bo­nen

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 76

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet het kookwater af en vang 100 ml (per 300 g rijst) op. Breng ruim water aan de kook, kook hierin de snijbonen 3 min. en giet ze af.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de tofureepjes warm in 3 min. Snijd de ui in dunne halve ringen, maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Was de prei en snijd in dunne ringen. Voeg de ui, paprika en prei toe en roerbak nog 5 min.
  3. Voeg de snijbonen, woksaus en het kookwater van de rijst toe en breng het aan de kook. Verdeel de rijst over borden en serveer met de wokschotel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 18-19

Oosterse wokschotel met snijbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se wok­scho­tel met snij­bo­nen

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet het kookwater af en vang 100 ml (per 300 g rijst) op.

2
2
  • 250 g gesneden snijbonen

Breng ruim water aan de kook, kook hierin de snijbonen 3 min. en giet ze af.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 180 g tofu roerbakreepjes
  • 2 uien
  • 1 rode paprika

Verhit de olie in een wok en roerbak de tofureepjes warm in 3 min. Snijd de ui in dunne halve ringen, maak de paprika schoon en snijd in reepjes.

4
4
  • 1 prei

Was de prei en snijd in dunne ringen. Voeg de ui, paprika en prei toe en roerbak nog 5 min.

5
5
  • 100 ml woksaus oyster & garlic

Voeg de snijbonen, woksaus en het kookwater van de rijst toe en breng het aan de kook. Verdeel de rijst over borden en serveer met de wokschotel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.