Pe­per­steak & stamp­pot

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 70

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het kookvocht op. Kwast ondertussen de pepersteaks aan beide kanten dun in met wat olie.
  2. Verhit de grillpan voor en rooster hierin de pepersteaks aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé in 4 min. per kant. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de uienringen 2-3 min.
  3. Voeg 25 g kruidenboter toe aan de aardappelen en stamp deze met de pureestamper tot een grove puree, voeg eventueel wat kookwater toe als het te droog is. Schep de andijvie en de uien-ringen erdoor. Leg op elke pepersteak 1 el kruidenboter. Serveer met de andijviestamppot.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 18-19

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.