Pasta­scho­tel met as­per­ges en ham

Met dit zomerse gerecht voor je neus zie je jezelf al zitten op een Italiaans terras.

(189)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met dit zomerse gerecht voor je neus zie je jezelf al zitten op een Italiaans terras. 4 personen
4 189

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Snijd ze in stukken van 3-4 cm. Breng ruim water aan de kook en kook de aspergestukken 10 min. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Giet de asperges af en vang het kookvocht op. Bereid de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met 200 ml kookwater van de asperges. Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui goudbruin. Halveer de cherry tomaten. Snijd de ham in stukjes. Voeg de aspergesaus, de cherry tomaten, de asperges en de ham toe en stoof op laag vuur al roerend 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Giet de pasta af en schep het door het groentemengsel. Serveer direct.
video

As­per­ges ko­ken

Kookles - 06:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 18-19

Pastaschotel met asperges en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pasta­scho­tel met as­per­ges en ham

1
1
  • 500 g witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Snijd ze in stukken van 3-4 cm.

2
2
  • 300 g farfalle

Breng ruim water aan de kook en kook de aspergestukken 10 min. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 37 g aspergesaus
  • 3 el boter
  • 1 ui

Giet de asperges af en vang het kookvocht op. Bereid de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met 200 ml kookwater van de asperges. Snipper de ui. Verhit de boter in een braadpan en fruit de ui goudbruin.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 155 g schouderham

Halveer de cherry tomaten. Snijd de ham in stukjes. Voeg de aspergesaus, de cherry tomaten, de asperges en de ham toe en stoof op laag vuur al roerend 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Giet de pasta af en schep het door het groentemengsel. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.