To­nijn tor­til­la

Een tortilla is Spaans, kruidig en erg licht. Samen met een groene salade is het een zomers lunchgerecht.

  • 6 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 35 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(168)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans Een tortilla is Spaans, kruidig en erg licht. Samen met een groene salade is het een zomers lunchgerecht. 6 personen
3 168

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 190 °C en rooster de paprika's 40-45 min. Neem uit de oven en laat ze in een pan met deksel erop of in een afgesloten plastic zak nog 30 min. rusten.
  2. Snijd ondertussen de ui in ringen en de knoflook fijn. Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit nu 3 el olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de knoflook, de uienringen en de aardappelen op laag vuur 15 min. Laat 5 min. afkoelen. Verwijder het vel van de paprika's en snijd de paprika's open. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.
  3. Klop de eieren los in een grote kom en roer de paprika, het aardappelmengsel en de tonijn er door. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak het eimengsel ca. 30 min. op laag vuur. Keer als het ei begint te stollen. Herhaal dit tot beide zijden mooi lichtbruin zijn. Snijd de tortilla in punten en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

video

Pa­pri­ka's roos­te­ren en ont­vel­len

Instructievideo - 01:07 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 295 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Tonijn tortilla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijn tor­til­la

1
1

Verwarm de oven op 190 °C .

2
2
  • 3 rode paprika's

Rooster de paprika's 40-45 min.

Paprika's roosteren en ontvellen

Instructievideo

01:07 min.

3
3

Neem uit de oven en laat ze in een pan met deksel erop of in een afgesloten plastic zak nog 30 min. rusten.

4
4
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 vastkokende aardappelen

Snijd ondertussen de ui in ringen en de knoflook fijn. Snijd de aardappelen in blokjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 3 el olijfolie

Verhit nu olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de knoflook, uienringen en aardappelen op laag vuur 15 min. Laat 5 min. afkoelen.

6
6

Verwijder met een mesje het vel van de paprika's en snijd de paprika's open. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

7
7
  • 8 eieren
  • 286 g tonijn in olijfolie

Klop de eieren los in een grote kom en roer de paprika, het aardappelmengsel en de tonijn er door.

8
8
  • 3 el olijfolie

Verhit olie in een koekenpan en bak het eimengsel ca. 30 min. op laag vuur.

9
9

Keer als het ei begint te stollen. Herhaal dit tot beide zijden mooi lichtbruin zijn.

10
10

Snijd de tortilla in punten en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.