Ge­ma­ri­neer­de kaas

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans borrelhapje 6 personen
3 32

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • weckpot

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de bol knoflook. Breng in een steelpan de azijn en 150 ml water aan de kook. Voeg 1 tl zout toe en doe de knoflooktenen erbij. Laat 3 min. koken. Neem de tenen knoflook uit het vocht en laat ze afkoelen.
  2. Laat de olijven uitlekken. Snijd de kaas in blokjes van ca. 1 cm. Prik de rode pepers in met het puntje van een mes en doe ze samen met de kaas, de olijven, de tijm en de tenen knoflook in de goed schoongemaakte weckpot.
  3. Schenk er zoveel olijfolie bij tot alles onder staat. Laat minimaal 3 dagen op een koele, donkere plaats marineren.

Tip:

Hoe langer u de kaas laat marineren, hoe lekkerder het wordt. Na het openen van de weckpot is de kaas nog 1 week houdbaar in de koelkast.

video

Ma­ri­ne­ren

Instructievideo - 00:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gemarineerde kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ma­ri­neer­de kaas

1
1
  • 1 bol knoflook
  • 150 ml azijn
  • 1 tl zout

Pel de bol knoflook. Breng in een steelpan de azijn en en dezelfde hoeveelheid water aan de kook. Voeg 1 tl zout toe en doe de knoflooktenen erbij.

2
2

Laat 3 min. koken. Neem de tenen knoflook uit het vocht en laat ze afkoelen.

3
3
  • 240 g zwarte olijven
  • 500 g jong belegen kaas

Laat de olijven uitlekken. Snijd de kaas in blokjes van ca. 1 cm.

4
4
  • 3 rode pepers
  • 2 takjes tijm

Prik de rode pepers in met een mespunt en doe ze samen met de kaas, de olijven, de tijm en de tenen knoflook in de goed schoongemaakte weckpot.

5
5
  • 1 flesje olijfolie extra vierge

Schenk er zoveel olijfolie bij tot alles onder staat. Laat minimaal 3 dagen op een koele, donkere plaats marineren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.