Spaan­se chur­ros met ka­neel

(379)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans nagerecht 6 personen
4 379

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • spuitzak met kartelmondje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit in een steelpan het water met de suiker, boter en een mespunt zout. Voeg, als de boter gesmolten is, in 1 keer de bloem erbij. Roer net zo lang tot het deeg loslaat van de pan en een bal vormt. Neem van het vuur en voeg 1 voor 1 de eieren toe en de kaneel. Roer tot een glad beslag. Laat een beetje afkoelen.
  2. Verhit de olie tot 180 °C in een ruime pan. De olie is heet als een stukje brood in 15 sec. goudbruin is. Schep het beslag in de spuitzak en spuit op een stuk bakpapier reepjes van ca. 10 cm lang. Laat ze voorzichtig per ca. 5 stuks in de hete olie glijden. Bak de churros goudbruin in 4-5 min. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Houd de churros warm onder aluminiumfolie. Bestrooi op het laatste moment met poedersuiker.

bereidingstip:

Geen frituur? Verwarm dan de oven voor op 200 °C. Zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Maak het beslag volgens het bovenstaande recept. Schep het beslag in de spuitzak en spuit telkens reepjes van ca. 10 cm lang op het bakpapier. Laat ruimte tussen de churros. Bak de churros vervolgens in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

variatietip:

Loop-churros maken? Dat kan! Spuit in plaats van repen een grote cirkel van ca. 15 cm op een stuk bakpapier. Laat ze per stuk in de hete olie glijden en bak de loop-churros in 3 min. Keer halverwege. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrijk ze met glazuur die bereid is volgens de aanwijzingen op de verpakking en versier ze met verschillende decoraties (bijv. met AH Deco minimix). Laat het glazuur in 30 min. hard worden.

combinatietip:

De warme churros zijn heerlijk bij roomijs.

video

Chur­ros ma­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spaanse churros met kaneel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se chur­ros met ka­neel

1
1
  • 150 ml kraanwater
  • 25 g suiker
  • 50 g boter

Verhit in een steelpan het water met de suiker, boter en een mespunt zout.

2
2
  • 125 g bloem

Voeg, als de boter gesmolten is, in 1 keer de bloem erbij.

3
3
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel

Roer net zo lang tot het deeg loslaat van de pan en een bal vormt. Neem van het vuur en voeg 1 voor 1 de eieren toe en de kaneel.

4
4

Roer tot een glad beslag. Laat een beetje afkoelen.

5
5
  • 175 ml zonnebloemolie

Verhit de olie tot 180 °C in een ruime pan. De olie is heet als een stukje brood in 15 sec. goudbruin is.

Frituren

Instructievideo

01:34 min.

6
6

Schep het beslag in de spuitzak en spuit op een stuk bakpapier reepjes van ca. 10 cm lang.

7
7

Laat ze voorzichtig per ca. 5 stuks in de hete olie glijden.

8
8

Bak de churros goudbruin in 4-5 min. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

9
9
  • 10 g poedersuiker

Houd de churros warm onder aluminiumfolie. Bestrooi op het laatste moment met poedersuiker.

bereidingstip:

Geen frituur? Verwarm dan de oven voor op 200 °C. Zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar. Maak het beslag volgens het bovenstaande recept. Schep het beslag in de spuitzak en spuit telkens reepjes van ca. 10 cm lang op het bakpapier. Laat ruimte tussen de churros. Bak de churros vervolgens in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

variatietip:

Loop-churros maken? Dat kan! Spuit in plaats van repen een grote cirkel van ca. 15 cm op een stuk bakpapier. Laat ze per stuk in de hete olie glijden en bak de loop-churros in 3 min. Keer halverwege. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrijk ze met glazuur die bereid is volgens de aanwijzingen op de verpakking en versier ze met verschillende decoraties (bijv. met AH Deco minimix). Laat het glazuur in 30 min. hard worden.

combinatietip:

De warme churros zijn heerlijk bij roomijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.