Sint-ja­kobs­schel­pen in no­ten­bo­ter

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 245 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 5 min. wachten
(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
4 69

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 vuurvaste ovenschaaltjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder boter of olie in ca. 2 min. goudbruin. Laat ze op een bord afkoelen. Verhit 15 g boter in een steelpan en fruit de sjalot in 4 min. goudgeel. Voeg de rest van de boter toe en laat smelten. Roer de hazelnoten en de koriander door de saus en breng op smaak met peper en zout.
  2. Zet de ovengrill aan. Verdeel de sint-jakobsschelpen over de ovenschaaltjes. Schenk de botersaus erover en zet de schaaltjes in de oven. Gril de schelpen in 4-5 min. gaar. Lekker met stokbrood.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.