Crunchy crois­sants

Begin de dag met verse, warme croissants. Met dit recept maak je maar liefst 4 verschillende soorten!

  • ontbijt
  • 20 stuks
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Begin de dag met verse, warme croissants. Met dit recept maak je maar liefst 4 verschillende soorten! 20 stuks
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden. Snijd elke plak kaas in 4 driehoekjes en de plakken ham diagonaal doormidden. Leg op 6 bladerdeegdriehoekjes steeds 1 plakje ham en 2 plakjes kaas. Rol op tot croissants door de lange kant voorzichtig naar de punt toe te rollen en de uiteinden tot een maantje te buigen (naar binnen).
  2. Leg op 6 bladerdeegdriehoekjes 1 plakje salami en bestrijk elk plakje met 1 tl roomkaas. Rol op tot croissants. Leg op 6 bladerdeegdriehoekjes 2 plakjes kaas en bestrijk in het midden met 1 tl tapenade en rol op tot croissants.
  3. Leg op de resterende 2 bladerdeegdriehoekjes ieder 2 plakjes kaas. Bestrooi met peper en rol op. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20-25 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 230 mg
Tags
Ook te zien in

Crunchy croissants

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Crunchy crois­sants

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 10 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 7 plakken Goudse kaas extra belegen
  • 3 plakken schouderham

Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden. Snijd elke plak kaas in 4 driehoekjes en de plakken ham diagonaal doormidden.

3

Leg op 6 bladerdeegdriehoekjes steeds 1 plakje ham en 2 plakjes kaas.

4

Rol op tot croissants door de lange kant voorzichtig naar de punt toe te rollen en de uiteinden tot een maantje te buigen (naar binnen).

5
  • 6 plakken goudsalami
  • 6 tl roomkaas knoflook & fijne kruiden

Leg op 6 bladerdeegdriehoekjes 1 plakje salami en bestrijk elk plakje met 1 tl roomkaas. Rol op tot croissants.

6
  • 6 tl tapenade van zongedroogde tomaten

Leg op 6 bladerdeegdriehoekjes 2 plakjes kaas en bestrijk in het midden met 1 tl tapenade en rol op tot croissants.

7

Leg op de resterende 2 bladerdeegdriehoekjes ieder 2 plakjes kaas. Bestrooi met peper en rol op.

8

Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20-25 min. goudbruin en gaar.

9

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.