Blau­we­bes­sen­mues­li

Met deze zelfgemaakte muesli start je dag altijd goed.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Met deze zelfgemaakte muesli start je dag altijd goed. 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de honing 3 min. op laag vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de havermout toe. Roer goed, zodat alles met honing bedekt is. Voeg na 2 min. de cornflakes toe en bak 3 min. Voeg de laatste minuut de elitehaver toe. Schep op een bord en laat 10 min. afkoelen en krokant worden.
  2. Verdeel de yoghurt over 4 kommen. Schep de bessen en de muesli over de yoghurt. Voeg eventueel suiker naar smaak toe.

variatietip:

Vervang de yoghurt door Griekse yoghurt.

bewaartip:

Je kunt van tevoren een grotere hoeveelheid muesli maken. Gebruik dan 16 el honing, 250 g havermout, 16 el cornflakes en 190 g elitehaver. Laat de muesli afkoelen en schep in een afgesloten plastic bak. De muesli is ongeveer 1 week houdbaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 130 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Blauwebessenmuesli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Blau­we­bes­sen­mues­li

1
  • 4 el honing
  • 8 el havermout

Verwarm de honing 3 min. op laag vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de havermout toe. Roer goed, zodat alles met honing bedekt is.

2
  • 4 el cornflakes
  • 6 el elitehaver de luxe

Voeg na 2 min. de cornflakes toe en bak 3 min. Voeg de laatste minuut de elitehaver toe. Schep op een bord en laat 10 min. afkoelen en krokant worden.

3
  • 1 liter yoghurt
  • 150 g blauwe bessen

Verdeel de yoghurt over 4 kommen. Schep de bessen en de muesli over de yoghurt. Breng eventueel op smaak met suiker. Bon appétit!

variatietip:

Vervang de yoghurt door Griekse yoghurt.

bewaartip:

Je kunt van tevoren een grotere hoeveelheid muesli maken. Gebruik dan 16 el honing, 250 g havermout, 16 el cornflakes en 190 g elitehaver. Laat de muesli afkoelen en schep in een afgesloten plastic bak. De muesli is ongeveer 1 week houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.