Brood­je zalm-room­kaas

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands ontbijt 4 personen
4 64

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de pistolets volgens de aanwijzingen op de verpakking af.
  2. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de zalmsnippers in kleinere stukjes. Roer de roomkaas los in een kom en voeg de rasp, zalm en bieslook toe. Roer goed door en breng op smaak met het citroensap en peper en zout.
  3. Neem de pistolets uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Snijd ze open en besmeer ze met de zalm-roomkaas. Verdeel de veldsla erover en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Broodje zalm-roomkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je zalm-room­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 meergranen pistolets

Bak de pistolets volgens de aanwijzingen op de verpakking af.

3
3
  • 1 citroen
  • 250 g gerookte zalmsnippers

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de zalmsnippers in kleinere stukjes.

4
4
  • 125 g roomkaas naturel
  • 4 el bieslook

Roer de roomkaas los in een kom en voeg de rasp, zalm en bieslook toe. Roer goed door en breng op smaak met het citroensap en peper en zout.

5
5
  • 100 g veldsla

Neem de pistolets uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Snijd ze open en besmeer ze met de zalm-roomkaas. Verdeel de veldsla erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.