Pen­ne met as­per­ges

Asperges grillen in de oven en bereiden op z’n Italiaans, met basilicum, zongedroogde tomaten en citroen.

(137)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Asperges grillen in de oven en bereiden op z’n Italiaans, met basilicum, zongedroogde tomaten en citroen. 4 personen
3 137

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze schuin in dunne stukken en leg deze op een met bak­papier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en breng op smaak met peper en zout. Schuif de bakplaat boven in de oven en rooster de asperges in ca. 10 min. gaar.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp intussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Giet de pasta af en meng met de asperges, rest van de olie, het citroenrasp, het citroensap en de olijven. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden en bestrooi met het basilicum en de kaas.
video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 510 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Penne met asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met as­per­ges

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

3
3
  • 3 el olijfolie extra vierge

Snijd ze schuin in dunne stukken en leg deze op een met bak­papier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en breng op smaak met peper en zout.

4
4

Schuif de bakplaat boven in de oven en rooster de asperges in ca. 10 min. gaar.

5
5
  • 300 g penne rigate

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

6
6
  • 1 citroen

Rasp intussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

7
7
  • 15 g basilicum

Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.

8
8
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 180 g zongerijpte Taggia-olijven

Giet de pasta af en meng met de asperges, rest van de olie, het citroenrasp, het citroensap en de olijven.

9
9
  • 100 g Grana Padano, snippers

Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden en bestrooi met het basilicum en de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.