Pe­per­zalm

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-afrikaans bijgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan
  • 8 satéprikkers, 30 min. in water geweekt

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan of gebruik de grillpan. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met de peper op een bord. Halveer de zalm in de lengte. Besprenkel met olie en wentel door het pepermengsel.
  2. Doe de komkommer en augurken in een kom. Roer het citroensap erdoor. Snijd de andere citroen in parten.
  3. Rijg 2 satéprikkers door elke zalmfilet. Gril de zalm 4 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer regelmatig. Snijd de bieslook in stukjes van 5 cm. Laat het komkommermengsel uitlekken en schep de bieslook erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de zalm met de komkommer en garneer met de citroenparten.

Tip:

U kunt de zalm enkele uren van tevoren door het pepermengsel wentelen en het komkommermengsel maken. Bewaar beiden afgedekt in de koelkast.

video

Zalm gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.