Ge­pof­te aard­ap­pel

Bij de barbecue en zelfs als bijgerecht bij het kerstdiner; dit gerecht kan áltijd.

(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-afrikaans bijgerecht Bij de barbecue en zelfs als bijgerecht bij het kerstdiner; dit gerecht kan áltijd. 4 personen
3 101

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • satéstokje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep de aardappelen droog met keukenpapier. Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie. Leg ze ca. 30 min. in de kooltjes van de braai. Keer regelmatig. De aardappel is gaar als u er gemakkelijk een satéstokje kunt insteken en uithalen. Snipper de sjalot. Smelt ondertussen 1/4 van de boter in een kleine koekenpan.
  2. Laat de sjalotten op laag vuur in ca. 20 min. gaar worden maar niet kleuren. Roer de laatste min. het currypoeder erdoor en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie fijn. Roer de rest van de boter en de peterselie erdoor.
  3. Verwijder het aluminiumfolie van de aardappelen en snijd ze in de lengte in. Schep er wat curryboter in.

bereidingstip:

De curryboter kunt u 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

De curryboter is ook lekker op stokbrood.

video

Aard­ap­pel pof­fen op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:33 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gepofte aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te aard­ap­pel

1
1
  • 4 grote aardappelen

Dep de aardappelen droog met keukenpapier. Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie. Leg ze ca. 30 min. in de kooltjes van de braai. Keer regelmatig.

2
2
  • 20 g boter
  • 4 sjalotten

De aardappel is gaar als u er gemakkelijk een satéstokje kunt insteken en uithalen. Snipper de sjalot. Smelt ondertussen de boter in een kleine koekenpan.

3
3
  • 1 tl hot currypoeder

Laat de sjalotten op laag vuur in ca. 20 min. gaar worden maar niet kleuren. Roer de laatste min. het currypoeder erdoor en laat afkoelen.

4
4
  • 60 g boter
  • 2 el verse peterselie

Breng op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie fijn. Roer de boter en de peterselie erdoor.

5
5

Verwijder het aluminiumfolie van de aardappelen en snijd ze in de lengte in. Schep er wat curryboter in.

bereidingstip:

De curryboter kunt u 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietip:

De curryboter is ook lekker op stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.