Groen­te­schijf op ci­a­bat­ta­brood

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
4 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • broodrooster of grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ciabatta in 4 stukken en snijd de stukken open. Rooster de helften in de broodrooster of in de grillpan goudbruin en knapperig.
  2. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de groenteschijven 4-6 min. Keer regelmatig. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en het vocht en snijd het vruchtvlees in partjes. Meng de tomaten met 50 g rucola, 2 el olie en peper en zout.
  3. Leg de onderste ciabattahelften op 4 borden. Wrijf het brood in met het snijvlak van de knoflook. Leg er een groenteschijf op. Verdeel de olijven en de rest van de rucola erover. Dek de burgers af met de bovenste ciabattahelften. Serveer met de tomatensalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.