Ge­vul­de ui met run­der­ke­bab

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 710 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, satéstokjes, lage ovenschaal (20 x 20 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 225 °C. Snijd de uien tot op 1 cm van de wortelaanzet in vieren. Verdeel over de binnenkant van elke ui 1 el olie en zout naar smaak. Leg in de ovenschaal en zet 25 min. in de oven.
  2. Meng de tartaar met 2 tenen knoflook en peper en zout naar smaak. Vorm 4 worstjes en rijg die aan de satéstokjes. Bestrijk met 2 el olie. Verhit de grillpan en gril de kebab in 10 min. bruin en gaar.
  3. Snijd de courgettes in blokjes van 1/2 cm. Verhit in een koekenpan 1 el olie. Fruit de rest van de knoflook en bak de courgette in 4-5 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de uien op 4 borden. Schep in elke ui 1 el courgette. Verkruimel de kaas erover en serveer met de kebab. Schep de rest van de courgette door de couscous. Lekker met verse munt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.