Slag­room­ijs met vij­gen­saus

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ijsbolletjeslepel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de citroen en de sinaasappel uit. Schenk het sap in een steelpan. Voeg de sherry, 3 el kristalsuiker en 1/2 zakje vanillesuiker toe en breng aan de kook. Voeg de vijgen toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan 15 min. wellen. Neem de pan van het vuur en laat minstens 15 min. afgedekt staan.
  2. Klop de slagroom met de rest van de kristalsuiker en de vanillesuiker stijf.
  3. Verwarm de vijgensaus. Neem 4 ijscoupes en schep in elke coupe 2 bolletjes slagroomijs. Verdeel de saus erover en garneer met de slagroom.

Tip:

U kunt de vijgensaus een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.