An­til­li­aan­se kip

Zoete pruimen, zilte olijven en smeuïge kip in dit exotische stoofgerecht.

(299)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zoete pruimen, zilte olijven en smeuïge kip in dit exotische stoofgerecht. 4 personen
4 299

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een grote braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en bak ze op hoog vuur 3 min. rondom. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Voeg de uien, knoflook en komijn toe en bak 3 min. mee. Snijd de paprika's in stukjes. Voeg de tomaten, paprika's, pruimen, kappertjes, olijven en het bouillontablet toe.
  2. Breng aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur ca. 45 min. stoven. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de kip over de borden en serveer met de rijst.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 835 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 100 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.245 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Antilliaanse kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­til­li­aan­se kip

1
1
  • 4 el zonnebloemolie
  • 4 kippenpoten zonder rugstuk

Verhit de olie in een grote braadpan. Bestrooi de kippenpoten met peper en zout en bak ze op hoog vuur 3 min. rondom.

2
2
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1 el gemalen komijn (djinten)

Voeg de uien, knoflook en komijn toe en bak 3 min. mee.

4
4
  • 1 paprikamix

Snijd de paprika's in stukjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5
  • 800 g tomatenblokjes
  • 250 g pruimen zonder pit
  • 2 el kappertjes
  • 50 g groene olijven
  • 1 kippenbouillontablet

Voeg de tomaten, paprika's, pruimen, kappertjes, olijven en het bouillontablet toe.

6
6

Breng aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur ca. 45 min. stoven.

7
7
  • 300 g witte rijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8

Verdeel de kip over de borden en serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.