Lich­te sa­la­de ni­çoi­se

(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 136

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten. Breng een pan water aan de kook en kook ze 4 min. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen. Kook in hetzelfde water de eieren in 7 min. hard. Snijd de tomaten en de artisjokharten doormidden.
  2. Haal de slabladeren los en was ze. Verdeel de sla over de borden. Meng de haricots verts met de tomaten, de artisjok en de uien. Verdeel over de sla. Maak de tonijn los met een vork en leg erop. Pel de eieren en snijd ze in parten. Leg deze op de sla.
  3. Meng de mayonaise met 2 el water en breng op smaak met peper en zout. Schep de dressing over de salade. Lekker met stokbrood of ciabatta.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.