Tu­ne­si­sche vis­soep

De komijnzaadjes geven deze soep die typische Noord-Afrikaanse smaak.

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De komijnzaadjes geven deze soep die typische Noord-Afrikaanse smaak. 4 personen
3 110

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de paprika's in repen. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de winterpenen in blokjes en de uien in ringen.
  2. Schenk de visbouillon in een grote pan en voeg de paprika, aardappel, peen, ui, knoflook, laurier, komijn en saffraan toe. Laat 20 min. op laag vuur koken. Zeef de bouillon en verwijder de laurierblaadjes.
  3. Pureer de helft van de bouillongroente met de staafmixer of in de keukenmachine. Schep de gezeefde bouillon met de gepureerde en ongepureerde groente terug in de pan.
  4. Voeg de tomatenblokjes en water toe. Breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 12 min. voor serveren de macaroni toe. Snijd de ontdooide kabeljauwfilet in stukjes. Voeg 5 min. van tevoren de kabeljauw en kappertjes toe.

bereidingstip:

Je kunt deze soep een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg voor serveren stap 8.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.275 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Tunesische vissoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tu­ne­si­sche vis­soep

1
  • 2 rode paprika's
  • 250 g vastkokende aardappelen

Snijd de paprika's in repen. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

2
  • 500 g winterpeen
  • 2 uien

Snijd de winterpenen in blokjes en de uien in ringen.

3
  • 750 ml visbouillon
  • 3 tenen knoflook
  • 2½ tl komijnzaad
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 zakje saffraan

Schenk de visbouillon in een grote pan en voeg de paprika, aardappel, peen, ui, knoflook, laurier, komijn en saffraan toe.

4

Laat 20 min. op laag vuur koken. Zeef de bouillon en verwijder de laurierblaadjes.

5

Pureer de helft van de bouillongroenten met de staafmixer of in de keukenmachine.

6

Schep de gezeefde bouillon met de gepureerde en ongepureerde groenten terug in de pan.

7
  • 400 g tomatenblokjes
  • 250 ml kraanwater

Voeg de tomatenblokjes en het water toe. Breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

8
  • 100 g macaroni grande
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 2 el kappertjes

Voeg 12 min. voor serveren de macaroni toe. Snijd de ontdooide kabeljauwfilet in stukjes. Voeg 5 min. van tevoren de kabeljauw en kappertjes toe.

9

Bon appétit!

Tip: Je kunt deze soep een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg voor serveren stap 8.

bereidingstip:

Je kunt deze soep een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg voor serveren stap 8.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.