Li­ba­ne­se kib­be met yog­hurt­dip

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 8 u. 40 min. wachten
(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel een schone theedoek goed uit onder de kraan. Leg de doek in een zeef en zet deze op een kom of pan. Giet de yoghurt in de theedoek en laat 8 uur in de koelkast uitlekken.
  2. Doe de couscous in een kom en schenk er 100 ml kokend water over. Laat even staan en roer los met een vork.
  3. Schep de kipfilet in de keukenmachine en maal samen met 1 ui, de peterselie, de kaneel, 1 tl chili, de knoflook en 2 el olie tot een gladde massa. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep het kipmengsel bij de couscous en kneed met de handen door elkaar.
  4. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vorm met natte handen 8 langwerpige, eivormige stukken kibbe van het kipmengsel, bestrijk deze dun met 2 el olie en leg ze in de ingevette ovenschaal. Bak de kibbe in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
  5. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten in ca. 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en fruit de resterende uiringen in 5 min. goudgeel. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de kibbe op een grote schaal en schep de hangop in het midden. Leg de ui op de hangop en strooi de rest van de chili, de pijnboompitten en de munt over het gerecht.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.