Egyp­ti­sche om ali

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(130)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters nagerecht 6 personen
4 130

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, ovenschaal (Ø 26 cm), ingevet met boter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er net zoveel vellen filodeeg op als er op de bakplaat passen. Bak de vellen in ca. 3-4 min. goudbruin. Houd goed in de gaten: het kan hard gaan. Laat de vellen filodeeg afkoelen. Herhaal tot alle vellen gebakken zijn.
  2. Meng de walnoten, de pecannoten, de hazelnoten, de rozijnen en de kokos in een kom. Houd wat noten achter voor garnering. Breek het filodeeg in stukken van ca. 4 cm. en voeg toe aan het notenmengsel. Schep het mengsel in de ovenschaal. Breng de melk met 75 g suiker aan de kook. Zet de grill van de oven aan.
  3. Schenk de hete melk over de noten en het filodeeg. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf en strijk uit over het notenmengsel. Zet de schaal ca. 4 min. onder de hete grill. Neem uit de oven en bestrooi met de achtergehouden noten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.