Pas­ta­sa­la­de met zalm

(148)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 8 personen
3 148

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de peultjes en de sugar snaps in water met wat zout 3 min. Laat ze uitlekken en afkoelen.
  2. Snijd de peterselie fijn en de bosui in ringetjes. Halveer de cherrytomaten. Meng de wittewijnazijn met de crème fraîche en klop de olie erdoor. Voeg de peterselie en de bosui toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de pasta af en spoel af met koud water. Laat uitlekken. Meng de dressing erdoor. Voeg de peultjes, sugar snaps en de tomaten toe. Verdeel de pastasalade over de borden. Leg de zalm erop en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met zalm

1
1
  • 300 g tagliatelle met ei

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 200 g peultjes
  • 200 g sugarsnaps

Kook de peultjes en de sugar snaps in water met wat zout 3 min. Laat ze uitlekken en afkoelen.

3
3
  • 20 g platte peterselie
  • 2 bosuien
  • 250 g cherrytomaten

Snijd de peterselie fijn en de bosui in ringetjes. Halveer de cherrytomaten.

4
4
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 el crème fraîche
  • 3 el olijfolie

Meng de wittewijnazijn met de crème fraîche en klop de olie erdoor. Voeg de peterselie en de bosui toe en breng op smaak met peper en zout.

5
5

Giet de pasta af en spoel af met koud water. Laat uitlekken. Meng de dressing erdoor. Voeg de peultjes, sugar snaps en de tomaten toe.

6
6
  • 200 g gerookte zalm

Verdeel de pastasalade over de borden. Leg de zalm erop en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.