Spa­ghet­ti­ni met gar­na­len en spi­na­zie

Supersnel pastagerecht, waarvan je binnen no time kunt genieten.

(288)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Supersnel pastagerecht, waarvan je binnen no time kunt genieten. 4 personen
3 288

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in partjes. Verhit ondertussen de olie in een wok of braadpan en fruit de ui 3 min. Voeg de wokgarnalen toe en roerbak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer de cherrytomaten. Voeg de spinazie en de cherrytomaten toe en warm nog 1 min. door. Breng op smaak met peper en zout. Scheur de basilicumblaadjes in stukken. Schep bijna al het basilicum bij het mengsel. Verdeel de pasta over diepe borden. Schep de groente met garnalen erop en garneer met de laatste basilicumblaadjes. Serveer direct.

combinatietip:

Strooi er naar smaak nog wat gemalen kaas over.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 350 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 14-15

Spaghettini met garnalen en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti­ni met gar­na­len en spi­na­zie

1
1
  • 300 g spaghettini
  • 450 g gesneden bladspinazie

Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Wilde spinazie

Instructievideo

04:37 min.

2
2
  • 2 uien
  • 3 el olijfolie

Snijd de ui in partjes. Verhit ondertussen de olie in een wok of braadpan en fruit de ui 3 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

3
3
  • 180 g wokgarnalen met knoflook

Voeg de wokgarnalen toe en roerbak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de cherrytomaten. Voeg de spinazie en de cherrytomaten toe en warm nog 1 min. door. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 8 g basilicum

Scheur de basilicumblaadjes in stukken. Schep bijna al het basilicum bij het mengsel.

6
6

Verdeel de pasta over diepe borden. Schep de groente met de garnalen erop en garneer met de laatste basilicumblaadjes. Serveer direct.

combinatietip:

Strooi er naar smaak nog wat gemalen kaas over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.