Pit­ti­ge ana­nas­rijst met kip

De spice paste zorgt voor pit, de ananas maakt het zoet: een perfecte combinatie.

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De spice paste zorgt voor pit, de ananas maakt het zoet: een perfecte combinatie. 4 personen
3 110

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep ondertussen de kipfiletreepjes droog met keukenpapier, snijd ze in reepjes en schep ze om met peper naar smaak.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak de kipreepjes goudbruin. Voeg de Thaise roerbakmix toe en roerbak 3 min. Snijd de paprika in reepjes. Roer de spice paste en de paprika erdoor en verwarm al omscheppend 2 min.
  3. Voeg de stukjes ananas toe en laat ze, al omscheppend, ontdooien. Voeg de rijst toe. Warm door. Serveer het gerecht lauwwarm.

variatietip:

Liefhebber van koriander? Snijd blad en stelen fijn en bestrooi het gerecht ermee voor een kruidig accent.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 14-15

Pittige ananasrijst met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge ana­nas­rijst met kip

1
1
  • 300 g basmatirijst
  • 380 g kipfilet

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep ondertussen de kipfilets droog met keukenpapier, snijd ze in reepjes en schep ze om met peper naar smaak.

2
2
  • 2 el olie
  • 400 g Thaise roerbakmix
  • 1 rode paprika
  • 40 ml Pineapple rice spice paste

Verhit de olie in een wok en roerbak de kipreepjes goudbruin. Voeg de Thaise roerbakmix toe en roerbak 3 min. Snijd de paprika in reepjes. Roer de spice paste en de paprika erdoor en verwarm al omscheppend 2 min.

3
3
  • 250 g doosjevol ananas

Voeg de stukjes ananas toe en laat ze, al omscheppend, ontdooien. Voeg de rijst toe. Warm door. Serveer het gerecht lauwwarm.

variatietip:

Liefhebber van koriander? Snijd blad en stelen fijn en bestrooi het gerecht ermee voor een kruidig accent.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.