Ge­vul­de pa­pri­ka uit de oven met schnit­zel

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20x30 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in 8 min. gaar. Snijd 2 el van de olijven in stukjes. Halveer 4 cherry tomaten. Giet de rijst af en meng deze met de gehalveerde tomaten, gesneden olijven en erwten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het bovenste kapje van de paprika's, snijd de zaadlijsten eruit en vul met het rijstmengsel. Zet het kapje er weer op. Zet de paprika's in een ovenschaal en bak in 20 min. gaar. Halveer de helft van de resterende tomaten en schep deze om met de sla en de rest van de olijven. Breng op smaak met 2 el olie en peper en zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan, bak de schnitzels in 10 min. aan weerszijden bruin. Snijd de overige tomaten in vieren en bak deze de laatste 3 min. mee. Snijd de schnitzels in reepjes. Serveer de gevulde paprika's naast de sla met de reepjes schnitzel en de tomaten.

Tip:

Recepten winnaar De Tas week 14: Frans van Puijvelde.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 26 g
Tags

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.