Mang­o­pas­tei­tjes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 950 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller, frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en 1 tl zout. Voeg 150 g boter toe en meng tot een kruimelige massa. Voeg het ei en 2 tot 3 el ijskoud water toe. Kneed tot een soepel deeg. Als het te droog is, voeg dan nog wat water toe. Vorm tot een bal en dek af met vershoudfolie. Zet minimaal 30 min. in de koelkast.
  2. Verhit de rest van de boter en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook en de sambal toe en roer 1 min. goed door. Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin. Voeg vervolgens de tomaat, de mango en de rozijnen toe. Breng op smaak met peper en zout. Warm alle ingrediënten 2 min. door. Laat afkoelen.
  3. Zet de frituurpan op 170 °C. Verdeel het deeg in 12 bolletjes van gelijke grootte. Bestuif het werkblad met bloem en rol de bolletjes met de deegroller uit tot cirkels van ca. 14 cm Ø. Schep op elke cirkel 2 el gehaktmengsel en bestrijk de randen met water. Vouw het deeglapje dubbel en druk de randen goed aan, eventueel met een vork.
  4. Frituur telkens 2 of 3 pasteitjes in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Lekker met rijst, sperziebonen en chilisaus.
video

Mang­o­pas­tei­tjes van Jer­rol

Overige video's - 02:14 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 950 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 95 g
  • vet 51 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.