Pav­lo­va met aard­bei­en en fram­bo­zen

Zó mooi, bijna zonde om op te eten, deze feestelijke pavlova. Doe toch maar, hij is heerlijk.

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 360 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 1 uur oventijd
(383)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Zó mooi, bijna zonde om op te eten, deze feestelijke pavlova. Doe toch maar, hij is heerlijk. 6 personen
3 383

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een schone, droge kom. De eidooiers gebruik je niet. Klop de eiwitten in de schone, droge kom stijf.
  2. Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Zeef de maïzena boven de kom en voeg 1 tl citroenrasp en 3 el citroensap toe. Klop alles door elkaar.
  3. Zet het bakpapier met wat eiwit vast op de bakplaat dan schuift het niet. Schep de rest van het eiwit er in een cirkel van Ø 30 cm op. Bak de pavlova in de oven in ca. 1 uur gaar. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan.
  4. Neem eruit en laat afkoelen. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en meng de aardbeien met de frambozen. Schil en halveer de peer. Verwijder het klokhuis en snijd in dunne parten. Meng de rest van het citroensap met de poedersuiker en schenk over het fruit.
  5. Klop de slagroom stijf en voeg de laatste minuut de rest van het citroenrasp toe. Verdeel de room en daarna het fruit over de pavlova.
video

Me­rin­gue of pav­lo­va ma­ken

Instructievideo - 02:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 65 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pavlova met aardbeien en frambozen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pav­lo­va met aard­bei­en en fram­bo­zen

1

Verwarm de oven voor op 150 °C.

2
  • 1 citroen
  • 4 eieren

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een schone, droge kom. De eidooiers gebruik je niet.

3
  • 200 g witte basterdsuiker

Klop de eiwitten in de schone, droge kom stijf. Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt.

4
  • 1 el maizena

Zeef de maïzena boven de kom en voeg 1 tl citroenrasp en 3 el citroensap toe. Klop alles door elkaar.

5

Zet het bakpapier met wat eiwit vast op de bakplaat dan schuift het niet. Schep de rest van het eiwit er in een cirkel van Ø 30 cm op.

6

Bak de pavlova in de oven in ca. 1 uur gaar. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan. Neem eruit en laat afkoelen.

7
  • 250 g aardbeien
  • 125 g frambozen
  • 1 peer

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en meng de aardbeien met de frambozen. Schil en halveer de peer. Verwijder het klokhuis en snijd in dunne parten.

8
  • 1 el poedersuiker

Meng de rest van het citroensap met de poedersuiker en schenk over het fruit.

9
  • 250 ml slagroom

Klop de slagroom stijf en voeg de laatste minuut de rest van het citroenrasp toe.

10

Verdeel de room en daarna het fruit over de pavlova. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.