Pas­ta­sa­la­de

(177)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 6 personen
3 177

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg het bouillontablet toe aan het kookwater. Giet de pasta af in een vergiet en spoel af met koud water om doorgaren te voorkomen. Schep de pasta in een grote schaal. Pers de knoflook. Meng de olie en de knoflook door de pasta.
  2. Snijd de tomaten in reepjes en halveer de olijven in de lengte. Snipper de ui en snijd de courgette in kleine blokjes. Voeg ze samen met de hamreepjes toe aan de pasta. Schep de tapenade erdoor en breng op smaak met peper en zout.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de

1
1
  • 500 g fusilli
  • 1 groentebouillontablet

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg het bouillontablet toe aan het kookwater.

2
2

Giet de pasta af in een vergiet en spoel af met koud water om doorgaren te voorkomen.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie extra vierge

Schep de pasta in een grote schaal. Pers de knoflook. Meng de olie en de knoflook door de pasta.

4
4
  • 148 g zongedroogde tomaten
  • 300 g kalamata olijven
  • 2 rode uien
  • 1 courgette

Snijd de tomaten in reepjes en halveer de olijven in de lengte. Snipper de ui en snijd de courgette in kleine blokjes.

5
5
  • 200 g hamreepjes
  • 3 el tapenade

Voeg ze samen met de hamreepjes toe aan de pasta. Schep de tapenade erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.