Ba­si­li­cum­flens­jes

  • borrelhapje
  • 6 personen
  • 345 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 6 personen
3 67

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een pan en stoof de uien met de suiker en de azijn 20 min. op laag vuur met de deksel op de pan. Laat afkoelen. Giet af, bewaar wat van het kookvocht. Roer de mascarpone door de uien. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 20 min. opstijven in de koelkast.
  2. Maak een dun pannenkoekenbeslag van de bloem, de eieren, de melk en een mespunt zout. Voeg het basilicum toe en meng door het beslag.
  3. Verhit wat van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak zo dun mogelijke flensjes. Van het beslag kun je er ca. 8 maken. Verdeel het uien-mascarponemengsel over de flensjes en rol ze op. Laat nog 10 min. opstijven in de koelkast. Snijd ze in schuine rolletjes van 2 cm breed. Steek in elk rolletje een cocktailprikker.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.