Ui­en­qui­che

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(464)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 464

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Ris de blaadjes van 4/5 van de takjes tijm. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien met de tijmblaadjes en de knoflook 20 min. op laag vuur tot ze zacht en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Laat een beetje afkoelen.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Vet de vorm in en bekleed de het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Neem de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C.
  3. Klop de eieren los in een grote kom. Roer de crème fraîche en verbrokkel de geitenkaas erdoor. Schep de uien erbij en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Schep het uienmengsel op de bladerdeegbodem, leg de rest van het tijm in het midden en bak de quiche in ca. 30 min. goudbruin.

bewaartip:

Je kunt de uienquiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op de dag zelf ca. 15 min. in de oven op 160 °C.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Uienquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui­en­qui­che

1
1
  • 7 plakjes roomboterbladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien.

2
2
  • 4 takjes verse tijm
  • 6 uien
  • 1 teen knoflook

Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn.

3
3
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien met de tijmblaadjes en de knoflook 20 min. op laag vuur tot ze zacht en gaar zijn.

4
4

Breng op smaak met peper en zout. Laat een beetje afkoelen.

5
5

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

6
6
  • 2 g boter

Vet de vorm in en bekleed met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

7
7

Neem de vorm uit de oven en verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C.

8
8
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 250 g geitenkaas

Klop de eieren los in een grote kom. Roer de crème fraîche en verbrokkel de geitenkaas erdoor.

9
9

Schep de uien erbij en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

10
10
  • 1 takje verse tijm

Schep het uienmengsel op de bladerdeegbodem, leg het tijm in het midden en bak de quiche in ca. 30 min. goudbruin.

bewaartip:

Je kunt de uienquiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op de dag zelf ca. 15 min. in de oven op 160 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.