Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne

Klassieke lasagne heeft een bechamelsaus. In deze variant gaat romige mascarpone. Makkelijker, net zo lekker.

(1.814)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Klassieke lasagne heeft een bechamelsaus. In deze variant gaat romige mascarpone. Makkelijker, net zo lekker. 4 personen
3 1814

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp de Pecorino fijn.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook, oregano en het gehakt toe. Bak het gehakt rul en goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe aan het gare gehakt en kook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Maak laagjes met ⅓ van de gehaktsaus, ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de spinazie en ⅓ van de mascarpone. Bestrooi steeds met peper en zout.
  4. Bestrooi met de Pecorino. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 30 min. in het midden van de oven. Verwijder na 20 min. de folie.

bewaartip:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet 'm nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne ma­ken

Kookles - 02:13 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 940 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 63 g
    waarvan verzadigd 30 g
  • natrium 715 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Romige spinazielasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3
  • 100 g Pecorino Romano

Rasp de Pecorino fijn.

4
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 500 g rundergehakt

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook, oregano en het gehakt toe. Bak het gehakt rul en goudbruin.

5
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe aan het gare gehakt en kook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
  • 12 verse lasagnebladen
  • 450 g gesneden bladspinazie
  • 250 g mascarpone

Maak laagjes met ⅓ van de gehaktsaus, ⅓ van de lasagnebladen, ⅓ van de spinazie en ⅓ van de mascarpone. Bestrooi steeds met peper en zout.

7

Bestrooi met de Pecorino. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 30 min. in het midden van de oven. Verwijder na 20 min. de folie.

8

Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet 'm nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.