Boeuf stro­ga­noff

Ooh zachtgegaarde beouf, I 'luv' you!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 uur oventijd
(198)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ooh zachtgegaarde beouf, I 'luv' you! 4 personen
3 198

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een grote braadpan. Bak het vlees in 3 min. bruin en neem uit de pan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook 2 min. Snijd de champignons in vieren, de prei in ringen en de paprika in blokjes. Voeg de champignons, prei en paprika toe aan de ui en knoflook en bak 5 min.
  2. Schep het vlees terug in de pan en roer het paprikapoeder erdoor. Schenk heet water in de pan, tot het vlees net onder staat. Voeg het bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 3 uur gaar.
  3. Snijd de peterselie fijn. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met de wodka en de crème fraîche. Bestrooi met de peterselie. Lekker met rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 380 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Boeuf stroganoff

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boeuf stro­ga­noff

1
1
  • 600 g rib-runderlappen
  • 50 g boter
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een grote braadpan. Bak het vlees in 3 min. bruin en neem uit de pan. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook 2 min.

2
2
  • 250 g champignons
  • 1 prei
  • 2 rode paprika's

Snijd de champignons in vieren, de prei in ringen en de paprika in blokjes. Voeg de champignons, prei en paprika toe aan de ui en knoflook en bak 5 min.

3
3
  • 2 el paprikapoeder
  • ½ vleesbouillontablet

Schep het vlees terug in de pan en roer het paprikapoeder erdoor. Schenk heet water in de pan, tot het vlees net onder staat. Voeg het bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook.

4
4

Draai het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 3 uur gaar.

5
5
  • 3 el wodka
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el platte peterselie

Snijd de peterselie fijn. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met de wodka en de crème fraîche. Bestrooi met de peterselie. Lekker met rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.