Hon­gaar­se kip­gou­lash

Warm worden op koude, donkere avonden doen ze in Hongarije standaard met dit stoofgerecht.

(319)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Warm worden op koude, donkere avonden doen ze in Hongarije standaard met dit stoofgerecht. 4 personen
4 319

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de paprika, tomaat en kip in stukken. Smelt de boter in een braadpan en fruit de ui, het paprikapoeder, de paprika en de tomaat ca. 10 min. Voeg de kip toe en schenk de bouillon erbij.
  2. Breng aan de kook, roer door en laat de kip op laag vuur ca.15 min. garen.
  3. Neem de pan van het vuur, laat 1 min. afkoelen en voeg de crème fraîche toe. Roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met rijst en fijngesneden komkommer met crème fraîche, bestrooid met wat paprikapoeder.

Tip:

Hongaarse kipgoulash is het lievelingsgerecht van Gábor Babos, keeper en aanvoerder bij NEC. 'Mijn vrouw Claudia kan het heerlijk klaarmaken. Dat deed ze vroeger al voor haar moeder. En alle ingrediënten zijn gelukkig ook heel goed in Nederland verkrijgbaar. Ik hou van pittig en voeg vaak een fijngesneden rode peper toe. Als ik erover praat, krijg ik alweer trek.'

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Hongaarse kipgoulash

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hon­gaar­se kip­gou­lash

1
1
  • 125 g boter
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 600 g kipfilet
  • 1 el paprikapoeder
  • 150 ml kippenbouillon

Snipper de ui. Snijd de paprika, tomaat en kip in stukken. Smelt de boter in een braadpan en fruit de ui, het paprikapoeder, de paprika en de tomaat ca. 10 min. Voeg de kip toe en schenk de bouillon erbij.

2
2

Breng aan de kook, roer door en laat de kip op laag vuur ca.15 min. garen.

3
3
  • 125 ml crème fraîche

Neem de pan van het vuur, laat 1 min. afkoelen en voeg de crème fraîche toe. Roer door en breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met rijst en fijngesneden komkommer met crème fraîche, bestrooid met wat paprikapoeder.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.