Lam­sta­ji­ne met prui­men

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(146)waardeer
marokkaans hoofdgerecht 8 personen
3 146

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • tajine of braadpan

Bereiden

  1. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Verhit 3 el olie in een braadpan en voeg het lamsvlees, de ui, de knoflook, de kaneel, het gemberpoeder, de saffraan en peper en zout naar smaak toe. Bak op hoog vuur 5 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 5 min. mee. Draai het vuur laag wanneer het vlees mooi bruin is.
  2. Schep in de tajine of laat in de braadpan. Voeg kokend water toe tot alles net onder staat. Laat op laag vuur 1 uur garen. Roer af en toe om en schenk indien nodig wat kokend water erbij.
  3. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter 2 min. Laat afkoelen op een bord. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en rooster de amandelen in ca. 3 min. knapperig.
  4. Snijd het blad van de peterselie fijn en voeg dit enkele minuten voor het einde van de kooktijd toe aan het vlees. Laat de pruimen 4 min. wellen in heet water. Laat uitlekken en wentel door het sesamzaad. Verdeel de amandelen en pruimen over het vlees. Lekker met couscous.
video

To­maat ont­vel­len

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.